Home » Ouderstand

Ouderstand

Ontdek hier de creaties van mama's, papa's, leerlingen, juffen, meesters, meti's, peti's, oma's en opa's met een onmiskenbaar gevoel voor sfeer en warmte.

Je vindt hier prachtig haak- en breiwerk, lekkernijen, handgemaakte decoratie en speelgoed, gedroogde bloemenkunst en nog veel meer... 

De opbrengst van de ouderstand gaat integraal naar de werking van de lagere en de middelbare school.

Koning Winter

€ 15,00

Koning Winter

€ 15,00

Een prachtige uitvoering van Koning Winter voor op de seizoenstafel!

Met dank aan Nele Van Daele!

Myriam Zelderloo is oma van een van onze leerlingen én auteur van de roman "De burcht van duizend maagden." Ze schenkt de steinerschool 5 exemplaren.

In haar debuutroman brengt Myriam Zelderloo twee verhalen die, hoewel ze zich in een verschillend tijdvak afspelen, sterke raakpunten hebben. Haar verhaal leest als een ode aan Jehanne de Valois, de dochter van Louis XI, koning van Frankrijk. Ondanks de tegenkanting, omdat ze een meisje was en bovendien dertig jaar misbruikt werd als pion van de machthebbers, slaagde ze er in om aan het begin van de 16de eeuw een vrouwenorde te stichten. De nonnen van deze orde gaven in de vorige eeuw in Vlaanderen onderwijs aan duizenden meisjes, van gelijk welke komaf. Zo ook aan Malvien. Een meisje van elf dat in een landelijk dorp aan de rand van Brussel woont en haar kleine gesloten wereld van de boerderij heel vroeg moet inruilen voor een andere gesloten wereld. Een plaats waar honderden meisjes uit heel Vlaanderen op pensionaat zitten…

“Auteur Myriam Zelderloo schreef op realistische wijze en met een vleugje humor over het leven van deze twee bijzondere, jonge vrouwen.
Ontdek in de BURCHT VAN DUIZEND MAAGDEN hoe hun verhalen ontroeren en uiteindelijk samenvloeien.” -Tekstvariant

Theelichthouder in multiplex.

Afmetingen: 54 x 54 x 38 mm  (LxBxH)

Met dank aan de houtwormen!

Uitverkocht

Raamhanger in zijdevloeipapier

€ 5,00
Uitverkocht
Uitverkocht

Raamhanger in zijdevloeipapier

€ 5,00

Raamhanger in zijdevloei met gouden rand.

Diameter 16 cm.

Met dank aan Kimo Williame.