Home » De Houten Veer

De Houten Veer

Duurzaam houten speelgoed en klein decoratief materiaal gemaakt met ecologische/natuurlijke materialen.

Houten speelgoed biedt duurzaamheid. Een boom wordt op deze manier als het ware opnieuw tot leven gewekt. Het speelgoed is sterk en kan lang meegaan en is biologisch afbreekbaar.

De materialen die gebruikt worden hebben een waarachtig karakter en stralen op die manier warmte en wezenlijkheid uit.

Er wordt gekozen voor ecologisch/natuurlijk materiaal omdat er met de overtuiging gewerkt wordt dat die materialen van hoge kwaliteit zijn in relatie tot het kind. Die hoge kwaliteit zit hem in de puurheid, de echtheid van het materiaal in samenspel met de puurheid en de onbevangenheid van het kind.

Op deze manier wordt het kind in nauwe verbinding gebracht met de natuur en de kracht van de natuur.

Het speelgoed wordt afgewerkt met een transparante kleur of olie. Daardoor blijft de structuur van het hout zichtbaar. Op die manier blijft het karakter van het hout gewaarborgd. Hout is een natuurlijk materiaal waar beweging en leven in zit. Door de textuur, het gewicht, de geur, de warmte en het geluid worden de zintuigen van het kind aangesproken.

Bij het maken van het speelgoed komen geen schadelijke stoffen aan te pas.

Houten speelgoed gaat hand in hand met grenzeloze fantasie en stimuleert de creativiteit.

Elk stuk speelgoed dat gemaakt wordt, wordt met de hand gemaakt. Daardoor zijn kleine verschillen in vorm en kleur mogelijk. Alles wordt zelf ontworpen en wordt stuk voor stuk gemaakt. Dit zorgt er voor dat elk stuk speelgoed op zichzelf uniek is.